Reiki

Reiki je univerzalna življenjska energija, ki se pretaka skozi
zdravilca, torej smo samo prevodniki te energije.

“Kdo sploh sem? Zakaj sem tu? Kaj sem naredila narobe, da sem se znašla v tem položaju? Zakaj jaz?” se izlivajo vprašanja moje sogovornice, kot hudournik čustev, razočaranja, bolečine in nemoči. 

” Vse slabo se dogaja meni! Tudi ko sem že boljše, se vse vrne. Ne zmorem več,…toliko delam na sebi. Kaj je narobe? “ sprašuje dalje.

Nekaj časa ji zrem  globoko v oči in dovolim, da začuti popoln občutek bolečine. Saj je bolečina tista, ki jo je pripeljala tako daleč, da si bo končno dovolila prepoznati svojo božansko Bit.

Kako zelo je pomembno da v sebi najdemo Moč. Moč, ki je v vsakem od nas. Moč ljubezni, ki uravnoveša, zdravi, osvobaja in ozavešča. Vse kar potrebujemo je v nas. Takoj ko vzrokov in razlogov ne iščemo več zunaj nas, temveč v našem ravnanju in mišljenju, ne dajemo energije drugim osebam ,okoliščinam….in takrat pride do osveščanja in zdravljenja vseh ravni zavesti. Ko delujemo iz srca, iz notranje moči, takrat zaživimo svobodno in resnično sebe.

Svet v katerem živimo nas od rojstva oblikuje po svoje.

Naučili smo se:

1.Da smo odgovorni za čustva drugih.

Pa smo res? Pomislimo na to, da en stavek povemo desetim osebam. In kaj se zgodi? Vsaka oseba se bo odzvala po svoje, glede na svoja stališča in občutke ki jih nosi v sebi. Se pravi, vsak je odgovoren zase. In na koncu lahko vidimo, da ni pomembno kakšna je oseba, ki je ob nas, temveč je pomembno to, kako se mi počutimo ob tej osebi.

2. Da potrebujemo potrditev zunanje okolice

3. Da smo lahko vredni glede na to, koliko imamo ( naziv,imetje…)

Ko delujemo brez vrednotenja, ocenjevanja, ko smo spontani in počnemo stvari brez razmišljanja, obsojanja, ko brezpogojno sprejemamo in se prepustimo toku življenja,takrat smo to resnično mi-svobodni.

Vendar je to najtežja stvar na svetu. Vedno delujemo, razmišljamo in ne nazadnje tudi čutimo s svojimi prepričanji, vzorci in čustvenimi vezmi do ljudi, krajev, stvari ki  smo jih pridobili skozi življenje nevede. Nisem vreden, nimam pravice, nisem dovolj dober….

Kundalini reiki terapija je zelo blaga pot, da ponovno oživimo naš notranji energijski krogotok, da razrešimo blokade in tako z prostim pretokom energije v naše telo dosežemo več sreče in zadovoljstva.

Pri kundalini terapiji NIKOLI ne vsiljujem svoje volje, vedno ozavestim naj se zgodi v najvišje dobro vseh.

Nobenemu ne obljubljam ničesar. Kundalini energija je višja zavest in ve koga, kaj in koliko naj zdravi oziroma lajša!

Reiki je univerzalna življenjska energija, ki se pretaka skozi zdravilca, torej smo samo prevodniki te energije.

Med samo terapijo roke polagam na dele telesa prejemnika ali pa jih držim le malo nad telesom. Prejemnik lahko na določenih delih telesa začuti toploto, mravljinčenje ali kakršenkoli drugi občutek. Tudi, če ne čuti ničesar, energija deluje in vedno pride do delov telesa, kjer je potrebna.

 

Reiki pripomore:

 • da pridemo do vzroka fizičnih bolečin
 • omilimo ali odpravimo fizične bolečine
 • pospešuje proces zdravljenja
 • sprošča
 • uravnoveša vsa naša telesa
 • uravnoveša čakre in energijo avre
 • čisti negativne vplive (potlačena čustva,…)
 • Pospešuje telesne sposobnosti samozdravljenja
 •  Pomaga pri boljšem spanju
 • Zmanjšuje krvni tlak
 • Lahko pomaga pri akutnih (poškodbah) in kroničnih težavah (astma, ekcem, glavoboli itd.)
 • Odstrani energetske blokade, prilagodi pretok energije v endokrinem sistemu, s čimer telo doseže ravnovesje in harmonijo
 •  Pomaga telesu pri samem čiščenju strupov
 • Zmanjša nekatere stranske učinke zdravil in pomaga telesu, da si opomore od terapije z zdravili po operaciji in kemoterapiji
 •  Podpira imunski sistem
 • Poveča vitalnost in odloži proces staranja
 • Poveča vibracijsko frekvenco telesa
 • Pomaga pri duhovni rasti in čustvenem čiščenjem

Med samo terapijo se upočasni dihanje, pade krvni tlak, nastopi čustvena umirjenost. Po terapiji se prejemnik počuti mnogo bolje in bolj lahkotnega.

Po terapiji sledi poglobljen pogovor o občutkih in doživljanju med terapijo, tako z vaše, kot moje strani, saj tako pridemo do vzroka, ki povzroča težave oziroma energijske blokade.

Pomembno pri tem je ozavestiti razumevanje, da se nam vse dogaja točno tako, kot se mora. Vse stvari so narejene po najvišji volji, ki presega naš razum, tudi tiste, ki jih morda trenutno dojemamo kot negativne. Z vidika žviljenja ni slabih ali dobrih izkušenj, so samo priložnosti za učenje. 

To so osebna svetovanja z pogovorom, pregled situacije, vpogled v celični spomin, kaj nosimo s sabo… S terapijo se osvobodimo blokad, osvobodimo se določenih prepričanj, ki se jih trmasto oklepamo in ne moremo naprej, osvobajamo zamere, občutke žrtve in to vse individualno.., ali z meditacijo, poglabljanjem vase, z lastno jedrno energijo, z izvorno kodo stvarstva-keter.

Na terapijah delujem preko višje zavesti in višja zavest določa kaj bo tisti trenutek narejeno (keter, jedrna zvezda, rejki).

“Za srečo je potrebna svoboda, za svobodo je potreben pogum…”